Am revenit cu o reteta simpla si usor de facut, ingrediente simple, de baza, gasite in orice casa ca si strictul necesar in bucatarie!
OREZ, SARE, CEAPA, VERDEATA, PORUMB, ULEI :
Puneti orezul la inmuiat cateva ore, in apa rece sau daca va grabiti puneti direct la fiert, impreuna cu rondele sau cubulete de morcov, ceapa alba sau rosie taiata marunt, ori verde adaugata la sfarsit sa pastreze culoarea si vitaminele, putina sare; fierbeti cat doriti sa fie de moale, mai pilaf sau bob intreg, depinde si de tipul de orez ales, cu bob ascutit, care fierbe mai anevoios sau bob rotund sau orez brun, cum aveti, cum doriti, eu aici am pus orez cu bob ascutit, a ramas mai integru, nu l-am scurs de apa, a ramas cu mucilagiul pe el, ca un pilaf clasic, am pus capacul si am mai lasat vreo 10 minute sa se " infoaie" . Bunica punea porumb fiert din stiulete, fireste, eu am pus din conserva! Voi puneti cum doriti, cum aveti...
Am adaugat ulei de floarea soarelui ca sa respect reteta bunicii dar voi puteti pune de masline daca aveti, e mai scump deci cine poate...Ceapa verde nu am avut asa ca am pus la fiert ceapa obisnuita dar se poate toca ceapa rosie cruda la sfarsit, chiar in farfurie...Am adaugat verdeata tocata, de preferinta patrunjel din frunzele din ghiveci, poate oricine sa puna o radacina pe balcon sa aiba pentru frunze sau se gaseste la magazin. Reteta se face dupa buget si dupa gusturile fiecaruia si mancarea de orez se poate servi in boluri sau farfurii intinse, orna dupa dorinta si imaginatie, asorta cu castraveti murati din borcanul din camara, cu sfecla rosie...Orezul se poate gati si manca si fara adaos de ulei, cepa sau porumb!